***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Президентът връчва първия мандат днес. Креслото на главния прокурор се превръща в гореща тема с продължения


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 май   

 

Президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС. Ще го получи Мария Габриел, номинирана за министър председател от най-голямата парламентарна група. Партията на Бойко Борисов има желание да предложи експертно държавно управление, което да работи една година.

***

По думите му през вчерашния ден е бил поканен до 10 часа през днешния ден да подаде оставка, било е упоменато фамилията му, другояче щяло да бъде натиснато " enter " и да бъдат оповестени клипове. 

„ За пръв път се появиха проверяващи каузи за тероризъм и зловредното съветско въздействие “, сподели обвинител номер едно. 

„ Даже някои някогашни министър председатели подаряваха кученца на Путин. Бяха каракачански овчарки, мисля. Продължихме и с олигарси, които смятахме за недосегаеми, а в този момент се крият в Дубай и Сърбия, защитавани евентуално от руснаците “, сподели Гешев.

***

„ От изказването на Иван Гешев не чух да загатва Румен Радев, не чух Христо Иванов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев... Само аз съм му отговорен “.

***

„ Да си скъсаш ризата изотзад, с цел да си спасиш задника “. Това написа във Facebook Елисавета Белобрадова от " Демократична България ".

***

***

„ Не е ясно до каква степен всичко това е спектакъл, който ние да послужим единствено за оправдание. Очаквам един същински диалог “. Това съобщи Николай Денков от ПП-ДБ във връзка диалозите на обединението с ГЕРБ-СДС.

***

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани НАТО да вземе " позитивно политическо решение " за присъединение на страната му към Алианса на идната среща на върха през юли, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

***

Министерството на защитата на Русия удостовери в неделя за гибелта на двама свои полковници по време на сраженията в Донецка област. Това са полк. Вячеслав Макаров и полк. Евгений Бровко.

Двамата са починали в следствие от три поредни украински офанзиви в региона на Донецк.

***

***

За главния противник на Ердоган – Кемал Кълъчдароглу, претендент на опозиционния Национален алианс, са дали своят вот 44,99 на 100 от гласоподавателите. Разликата сред противниците е малко под 4,5 на 100, разяснява Българска телеграфна агенция.

***

Инфарктна разлика сред двамата съществени кандидати на президентските избори в Турция. По всяка възможност Ердоган и Калъчдароглу ще мерят сили на балотаж. Това са най-оспорваните изборите в Турция от десетилетия насам.„ Там не се води партийна, идеологическа борба. Там се води борба за Турция ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия журналистът Любчо Нешков и посочи, че той самият не е сюрпризиран, че преднината във вота е за досегашния държавен глава. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР